Uvjeti korištenja

Martininblog.hr omogućuje korištenje usluga i sadržaja koji su podložni niže navedenim Uvjetima korištenja. Korištenjem bloga korisnik prihvaća ove Uvjete korištenja kao i sve njegove izmjene i dopune. Smatra se da su korisnici korištenjem bloga ili bilo kojeg njegova dijela u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja te da su ih razumjeli u cijelosti.

Blog se sastoji od vlastitih sadržaja, sadržaja navedenih autora, mogućih sadržaja partnera, besplatnih sadržaja te linkova na vanjske stranice. Može sadržavati linkove na web stranice trećih osoba. Blog objavljuje linkove u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za vanjske sadržaje. Sav vanjski sadržaj objavljen na stranicama bloga specificiran je imenom autora, bez prerade i preoblikovanja djela s izričito navedenim izvorom iz kojeg je sadržaj preuzet i upotrebljava se u nekomercijalne svrhe.

Blog polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualni, vizualni i audiomaterijali, baze podataka i programerski kod). Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na blogu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba. Sadržaj bloga u potpunosti je vlasništvo njegove autorice.  Sadržaj je moguće dijeliti (umnožavati, distribuirati i priopćavati javnosti) uz izričitu suglasnost autora i to pod sljedećim uvjetima:

Imenovanjem — morate priznati i označiti autorstvo djela na način kako je specificirala autorica, ali ne na način koji bi sugerirao da vi ili vaše korištenje njegova djela imate njegovu izravnu podršku.

Nekomercijalno — ovo djelo ne smijete koristiti u komercijalne svrhe.

Bez prerada — ne smijete mijenjati, preoblikovati ili prerađivati ovo djelo.

Svako neovlašteno korištenje sadržaja smatra se povredom navedenih autorskih prava te snosi posljedice.

Objavljeni su tekstovi informativnog karaktera, a primjena savjeta objavljenih u postovima je na vlastitu odgovornost. Martininblog.hr ne može se smatrati odgovornim za eventualne neželjene efekte nastale pri korištenju savjeta ili preporuka opisanih u tekstovima na blogu.

 

Prikupljanje i uporaba osobnih podataka

Za pristup nekim uslugama bloga treba se prijaviti/registrirati. Prilikom prijave treba popuniti određena polja poput imena i prezimena te e-mail adrese. Ako korisnik u takvim situacijama odluči uskratiti osobne podatke koji se traže, neće moći pristupiti traženim uslugama, a Martininblog.hr neće moći odgovoriti na njegov upit/zahtjev.

Osobni se podaci obrađuju isključivo u svrhe u koje se prikupljaju i o kojima se korisnik obavješćuje u trenutku prikupljanja podataka. Primjerice, Martiningblog.hr može prikupljati i koristiti osobne podatke korisnika u svrhu informiranja o novim postovima, slanja novih vježbeničkih materijala, slanja promidžbenih poruka koje bi korisnika mogle zanimati te u svrhu komunikacije s korisnicima.

Osobni se podaci čuvaju sukladno važećim zakonskim propisima i etičkim standardima za čuvanje, izvještavanje i dokumentiranje osobnih podataka.

 

Zaštita privatnosti

Martininblog.hr štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

Martininblog.hr obvezuje se da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja bloga, te da privatne podatke neće distribuirati ni prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika ili kada je takva obaveza regulirana zakonom.

Svi podaci iz procesa konzumacije sadržaja (komentiranje) te ostali podaci o korisniku koriste se isključivo u svrhu za koju su prikupljeni (komentiranje objava).

 

Pravo pristupa

Korisnik ima pravo provjeravati jesu li njegovi podaci pohranjeni na ovim mrežnim stranicama ažurirani i točni. U nekim državama korisnici imaju zakonsko pravo zahtijevati da se njihovi osobni podaci isprave ili izbrišu iz baza podataka. Korisnik također ima pravo zatražiti da se obustavi isporuka svih obavijesti i poruka na njegovu adresu. Želite li ostvariti to pravo, pošaljite elektroničku poruku na adresu logoped@martininblog.hr. U poruci navedite koje podatke želite ispraviti, osvježiti ili brisati. Vaš ćemo zahtjev riješiti brzo i na primjeren način. Zahtjevi za brisanjem podataka podliježu važećim zakonskim propisima i etičkim standardima za čuvanje, izvještavanje i dokumentiranje osobnih podataka.

 

Kolačići

U svrhu boljeg korisničkog iskustva te kako bi blog radio pravilno i imao sve funkcionalnosti, koriste se kolačići (cookies). Kolačići su informacije koje posjećena web stranica sprema na vaše računalo. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Korištenjem ovog bloga dajete svoj pristanak za spremanje kolačića (cookies) na vaše računalu.

Više o kolačićima saznajte ovdje .

 

Informacije o posjetiteljima stranice

Autorica ovog bloga ne kontrolira sadržaj koji razmjenjuju posjetitelji te ne može jamčiti točnost, porijeklo ili kvalitetu takvog sadržaja.

Stavovi izneseni u komentarima ne odražavaju stavove autorice bloga već su to osobni stavovi autora komentara.

Autorica ovog bloga zadržava pravo na temelju vlastite procjene i bez prethodne obavijesti ukloniti sadržaj koji smatra neprikladnim ili koji nije u skladu s Uvjetima korištenja.

Komentare ispod blog postova i drugi sadržaj koji posjetitelji samostalno objave na ovom blogu, autorica ovog bloga nije dužna ukloniti, osim ako oni ne krše Uvjete korištenja.

Kako bismo svim čitateljima omogućili kvalitetnu i konstruktivnu raspravu u komentarima ispod postova, potrebno je pridržavati se pravila lijepog ponašanja koja bi svima trebala biti jasna. Svi komentari koji sadrže spam, trolanje, govor mržnje, prostačenje i/ili vrijeđanje po bilo kojoj osnovi, bit će obrisani u najkraćem mogućem roku, a u slučaju ponavljanja prekršaja, pristup će dotičnom korisniku biti onemogućen.

Komentari će isto tako biti obrisani ako:

  • sadrže linkove kojima je jedini cilj promocija
  • sadrže tekst koji se ne odnosi na temu članka.

 

Promjene uvjeta korištenja

Martininblog.hr zadržava pravo bez prethodne najave promijeniti ili modificirati Uvjete korištenja bloga. Svaka promjena bit će objavljena na adresi Martininblog.hr. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na blogu Martininblog.hr smatra se da ste upoznati i suglasni s najnovijim pravilima.

Ova pravila su na snazi od veljače 2018. godine.