„More than words“- program namijenjen roditeljima djece s poremećajem spektra autizma

Hanen program „More than word's“ razvijen je od strane logopeda, a temeljen je na brojnim istraživanjima iz područja autizma.

Program je  namijenjen  radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma i problemima socijalne komunikacije.

„More than words“  program, kao i ostali programi koje nudi Hanen centar, rezultat su želje da se roditelji aktivno uključe u proces rehabilitacije te od  pasivnih promatrača, uz pomoć logopeda i stručno vodstvo,  postanu aktivni sudionici rehabilitacijskog procesa.

Brojna istraživanja potvrdila su da djeca s poremećajem spektra autizma i problemima socijalne komunikacije najbolje uče kroz prirodne i svakodnevne,  strukturirane životne situacije pa je i  cilj ovoga  programa trenutne  djetetove sposobnosti i vještine  iskoristiti za razvoj komunikacijskih i govorno-jezičnih sposobnosti.

Korištenjem  određenih strategija, tijekom dnevnih aktivnosti, potičemo razvoj komunikacijskih i govorno-jezičnih vještina djeteta te je program „More than words“ usmjeren na upoznavanje roditelja  s vještinama i  strategijama koje  mogu koristiti u svakodnevnim životnim  situacijama  na način da:

  • prepoznaju trenutne komunikacijske sposobnosti  djeteta i fazu komunikacijskog razvoja u kojoj se dijete nalazi
  • uz pomoć logopeda postave realne ciljeve prema kojima će biti usmjerene aktivnosti poticanja komunikacijskog i govorno-jezičnog razvoja djeteta
  • nauče strategije uz pomoć kojih će dnevne rutine i igru koristiti u svrhu poticanja komunikacijskog razvoja djeteta
  • prepoznati i organizirati okolinske čimbenike koji utječu na motivaciju i način komunikacije djeteta sa okolinom
  • shvatiti važnost imitacije i naučiti strategije poticanja imitacije
  • nauče koristiti vizualnu potporu kako bi se povećalo jezično  razumijevanje
  • nauče prilagoditi svoj način jezičnog izražavanja u svrhu poticanja djetetovog razvoja jezičnog razumijevanja i izražavanja
  • nauče strategije, načine i vrste različitih oblika igara, utjecaj igre na komunikacijski i govorno-jezični razvoj djeteta

Ukoliko želite saznati više o  programu „More than word’s“ posjetite  web stranicu http://www.hanen.org   i potražite certificiranog  Hanen „More than words“ terapeuta koji se nalazi u Vašoj blizini.

Više informacija o ovome programu možete dobiti i u Logopedsko-rehabilitacijskom centru ABC  (www.abccentar.com).

Podijelite

Pristupite dodatnom sadržaju

Prijavite se na newsletter i pristupite dodatnom sadržaju i vježbama koje će stizati na vašu e-mail adresu.

More More
*Vaše podatke čuvamo u servisu Mailchimp te vam putem njega šaljemo e-mailove Ne želite više primati newsletter? Odjavite se ovdje.