Otvoren novi Logopedsko-rehabilitacijski centar ABC

OTVORENJE! S posebnim veseljem najavljujem otvorenje Logopedsko-rehabilitacijskog centra ABC, u Zagrebu na adresi Uskočka ulica,broj 9. Sve o novom centru i njegovim uslugama saznaje u nastavku teksta.

Logopedsko-rehabilitacijski centar ABC nastao je kao rezultat dugogodišnjeg kliničkog iskustva u radu s djecom predškolske i školske dobi s ciljem pružanja usluga logopedske i edukacijsko rehabilitacijske dijagnostike, savjetovanja i terapije. 

U logopedsko-rehabilitacijskom centru ABC dostupne su logopedske i edukacijsko-rehabilitacijske usluge koje su namijenjene djeci predškolske i školske dobi. 

Centar je specijaliziran za rad s djecom s razvojnim teškoćama, govorno-jezičnim teškoćama, komunikacijskim teškoćama, intelektualnim teškoćama, specifičnim teškoćama učenja, teškoćama u motoričkom funkcioniranju (gruba/fina motorika), senzoričkom funkcioniranju te teškoćama pažnje i koncentracije.

Većina djece razvija se uredno, međutim kod manjeg broja djece dolazi do odstupanja u razvoju, koja, ako se ih se zanemari, mogu dovesti do većih teškoća.

Roditelji često nisu sigurni kada posjetiti edukacijskog rehabilitatora i/ili logopeda. Ponekad im se čini da je još „prerano“, ali činjenica je da se „prerano“ može pretvoriti u „kasno“. Rano prepoznavanje poteškoća znači i rano uključivanje u potrebne postupke savjetovanja i/ili terapije te na taj način otklanjamo poteškoće. U našem centru preveniramo buduće poteškoće te utječemo na cjelokupan razvoj djeteta. 

Različiti znakovi odstupanja od urednog razvoja često se mogu primijetiti i u ranoj kronološkoj dobi (čak i prije prve godine života) pa u slučaju da ste zabrinuti nemojte se ustručavati potražiti savjet stručnjaka. Ponekad je dovoljno samo savjetovanje roditelja o načinima poticanja razvoja kroz svakodnevne aktivnosti i igru, dok je za neke slučajeve potrebniji kompleksniji tretman.

Mišljenja smo da je roditelj prvi i najvažniji djetetov „terapeut“, koji, oslanjajući se na svoju roditeljsku intuiciju, postaje važan čimbenik u edukaciji, rehabilitaciji i terapiji djeteta.  

Vjerujemo da uspješan terapijski rad treba biti prilagođen svakom pojedinom djetetu, a prema ostvarenju tog cilja vodimo se metodama  rada koje su utemeljene na znanstvenim dokazima.

Logopedsko-rehabilitacijski centar ABC opremljen je suvremenim dijagnostičkim i terapijskim instrumentima, te posebnu pažnju pružamo stalnoj stručnoj i znanstvenoj edukacija naših djelatnika.

Više o nama i o novootvorenom Logopedsko-rehabilitacijskom centru ABC saznajte na web stranici www.abccentar.com.

 

Podijelite

Pristupite dodatnom sadržaju

Prijavite se na newsletter i pristupite dodatnom sadržaju i vježbama koje će stizati na vašu e-mail adresu.

More More
*Vaše podatke čuvamo u servisu Mailchimp te vam putem njega šaljemo e-mailove Ne želite više primati newsletter? Odjavite se ovdje.